Ik ben jouw redding

Tijdens de gesprekken die ik doe met dieren ben ik steeds verwonderd over de diepgang van het gesprek en de waardevolle boodschappen die ze ons brengen.  Sommige zijn zo mooi, dat ik er vaak helemaal door vertederd ben. Zoals deze: “Je dacht dat jij me zou redden, maar je zal zien dat ik jouw redding ben.” Zo klonk de boodschap van een fiere hengst aan diens eigenaar. Ik vond het zo mooi, zo ontroerend en ook zo treffend. Want dit paard zal zijn eigenaar helpen om meer zichzelf te gaan worden.

Om meer te gaan kijken en voelen vanuit intuïtie in plaats van alles te gaan beredeneren vanuit het ego. Hij zal voor zijn eigenaar een leermeester zijn, streng maar rechtvaardig. En zijn eigenaar begeleiden op diens pad. En het klopt ook! Paarden zijn heel vaak het begin van een prachtige transformatie. Alle dieren zijn hier op aarde om ons te helpen,

maar paarden, … die zijn wel heel speciaal!

Paarden zijn steeds in ons leven geweest. Ze hebben met ons gestreden in oorlogen, hun leven gegeven en lief en leed met ons gedeeld. Het is zelfs zo dat de ruiters die ten strijde trokken zo’n innige band hadden met hun paard, dat als de ruiter sneuvelde, het paard zijn levenslust verdween en het soms zelf stierf. Die ruiters leefden werkelijk samen met hun paard. Ze aten, sliepen, verzorgden en bereden hun paard alsof het hun grootste en kostbaarste bezit was. Met wederzijds, diepgaand begrip en respect. Ze waren altijd samen.

Hun paard was hun alles.

En je zou zelfs kunnen zeggen dat ze met hun paard konden praten. En nu nog ontstaat er tussen mens en paard vaak een diepe verbinding die heel intens is, met niets anders te vergelijken.

Paarden hebben een speciale missie hier op aarde.

Ze zijn er om ons te ‘helen’, ons te helpen gronden en in balans te zijn. Ze vragen ons te worden wie we werkelijk zijn. Ze tonen het ons keer op keer als dat niet zo is. Een paard spiegelt jou als het ware. Vanaf het moment dat je in je contact met paarden in ‘je denken’ schiet, en niet ‘echt’ aanwezig bent, zal je zien dat het paard reageert. Zo zal een paard je volgen als je wérkelijk leiding geeft, jou terechtwijzen als je te hard bent, niet doen wat je vraagt als je zelf onzeker bent, geen respect tonen voor jouw persoonlijke ruimte om jou te tonen dat je grenzen mag leren aangeven, enz …

Ik kan blijven voorbeelden geven, maar het feit is dat paarden jou steeds opnieuw signalen geven. Net zolang tot jij de boodschap begrepen hebt en beseft dat het niet het paard is dat vervelend doet en niet luistert, maar dat ‘jij’ iets te leren hebt.

Paarden voelen namelijk jouw energie.

Ze zijn puur, zonder oordeel en leven in het hier en nu, in dit moment. Terwijl wij vaak nét niet in het moment zijn. We zitten nog te vaak in ons hoofd, zijn met van alles en nog wat bezig. Behalve met hetgeen we op dat moment aan het doen zijn. Paarden gaan echter direct naar de kern, en dat kan best confronterend zijn. Je hebt paarden die heel mild reageren, maar je hebt ook paarden die heel gevoelig en fel reageren. En het zijn net die paarden die vaak als ‘onhandelbaar’ worden bestempeld. Deze gaan vaak van de ene eigenaar naar de andere. Ze krijgen het label ‘onhandelbaar’ en zullen dit label blijven dragen, tot de juiste persoon hen vindt en bereid is om de nodige lessen te leren.

Want weet je, een paard komt nooit ‘zomaar’ in je leven.

Een paard komt altijd met een reden op jouw pad.

Liefs,

PS: ik heb er altijd al van gehouden om mensen en dieren te helpen, dus graag zou ik ook jou willen ondersteunen. Ik wil jou tonen dat door je open te stellen en ‘out of the box’ te denken, je zoveel meer kan bereiken in je leven dan je zelf denkt te kunnen verwezenlijken. Je bent niet alleen!